طريقة عمل الكرواسون 🥐
الكرواسون🥐🥐🥐
حلو جدا وسهل واحلي من بره
المقادير ..
5كوب دقيق ابيض
علبه زبادي
كوب لبن دافئ للعجن
ربع كوب سكر
2 معلقه كبيره لبن بودرة
ربع كوب زيت
معلقة كبيرة بيكنج بودر
رشه ملح
معلقه كبيره خميرة
ماء دافئ للعجن
معلقة كبيرة خل
الطريقة..
في يوله صغيرة نضع الخميرة مع معلق سكر وكوب اللين وتوضع جانبا حتي تفور ونتاكد انها كويسة وفي يوله كبيرة نحط الدقيق ومعاه رشه الملح وباقي السكر والبيكنج بودر واللبن البودرة وعليه الزبادي والزيت ومنزل عليهم بالخميره واللبن ونقلبهم كويس ونزود شويه ميه ونبتدي نعجن احد ما العجينه تلم معانا وتكون طريه وتعجن لمده 10 دقائق ونعطي العجين بكيس بلاستيك أو اشتريتش ويوضع في مكان دافئ لمده ساعه ترتاح وتخمر بعد ساعه هنخرج العجينه ونقسمها 10 كور صغيرة ونفرد كل كوره ديره صغيرة وندهنا زبده ونكرر العمليه لحد ما اخلص الكور ماعدا آخر طبقة مش هدهنا واحطها في التلاجة نص ساعه وإخراجها أفرادها علي الخامه وتحتها رشة دقيق لحد ماتبقي سمكها حوالي نص سم واقطعها مثلثات وابرمه من ناحيه القاعده لحد ماوصل للطرف عشان يديني شكل الكرواسون واحطه في صينيه مدهونه زيت وندهن وشه ب معلقه لبن بودره نص معلقة قهوة سريعة الذوبان وشويه لبن ونغطيه ونسيبه يخمر ساعه كمان ويخبز في فرن علي درجة حرارة 200 وأول مايخرج نغطيه بفوطة نظيفة عشان يفضل طري والهنا والشفا
Comments
Post a Comment